среда, 2. јануар 2013.

Evo jedne novogodisnje torte koju sam pripremala za moje male andjelcice
                                             MEDENA TORTA
KORE: 1 jaje
             150gr. secera
              2 kasike margarina                           
              2 kasike meda
              1/2 kasikice cimeta
              1/2 kasikice sodabikarbone
               350gr. brasna
Od ovih sastojaka umesiti testo,podeliti u 4 jufkice,lagano razviti na preokrenutu tepsiju i
peci oko 5 min.tek da uhvati rumenu boju.
FIL:       1 l mleka
              2 pudinga od vanile
              5 ravnih kasika brasna
              150gr. secera
Od 1l mleka odvaditi 2 dl,ostatak staviti na ringlu. U 2dl. umutiti puding,brasno i secer
zakuvati u mleko do jake cvrstine. Kada je kram mlak,dodati 1 margarin i mikserom
razraditi. Filovati tortu a odgore ukrasiti slagom,slatkom pavlakom ili topljenom cokoladom
PS.naj bolje je tortu napraviti 2 dana ranije,jer tada je meka,socna i najukusnija
Prijatno!

                               

Нема коментара:

Постави коментар