петак, 7. фебруар 2014.

Sve je vise postova i komentara koje sam u poslednjih par dana procitala o tome kako puno secera ide u odredjeni kolac ili tortu,pa zasto toliko margarina,pa ko je jos pravio tortu od 20 jaja...
Ne razumem ,al ajd,za one sto vole "zdrave" kolace sa minimum secera i margarina.njeno velicanstvo kokos rolat,ali malo drugaciji




                                              KOKOS   ROLAT


BRAON SLOJ

500gr. mlevenog keksa
3 kasike kakaa
vode koliko upije keks

BELI SLOJ

1/2 l mleka
6 kasika brasna
6 kasika secera
125gr. margarina
100gr. kokosa

U ciniju staviti keks i kakao i promesati ,zatim dodavati vodu po malo da se dobije onako mokar keks,pogodan za razvijanje i oblikovanje.
Od 1/2 litre mleka,odvaditi malo a ostatak staviti na sporet na laganu vatru. U odvadjeno mleko staviti brasno,i secer i kad mleko prokuva,zakuvati.OBAVEZNO obratiti paznju da se u to umesano mleko ne pojave grudvice,masa mora biti glatka i homogena. Energicno zakuvavajte i smanjite jos malo sporet da nebi zagorelo.  Ostaviti da se ohladi i u mlek krem dodati omeksao margarin iseckan na kockice i kokos . Izmutiti mikserom.
Braon sloj ravnomerno rasporediti  na strec foliji i preko njega premazati beli sloj,polako uviti u rolat i ostaviti da stegne bar pola sata.   i   Uzivati u carobnom ukusu kokosa :)

Nije urolan naj sjajnije jer sam jako zurila,moja bebana je jaaaaaaaaaako plakala,bila je gladna,andjela moja mala.

Нема коментара:

Постави коментар