недеља, 17. фебруар 2013.


ROLAT OBLATNA SA KREMOM OD VANILE I BANANE

FIL  : 1l mleka            
           4 pudinga od vanile
           200gr. secera
            4 vece banane
            250gr margarina i
         2 LISTA OBLATNI
             
Olatne najpre poprskati sa vodom,ja sam prskala fajtalicom sto se koristi za peglanje,a ko nema,dovoljno je da ih prekrije mokrom krpom,i povremeno okrece dok ne postanu potpuno meke. U medjuvrmenu u litar mleka zakuvati puding izmesan sa secerom..zakuvati do jake gustine a potom ostaviti da se ohladi. Kada je fil mlak,dodati margarin koji ste prethodno  penasto umutili sa malo secera u parhu. Sve izmiksirati i filovati oblatne. Na sam rub oblatne,stavite banane(ako su malo krive,ispravite,ako se slome,nema veze) i urolajte u rolat. Stavite na hladno mesto da se sve to lepo stegne i da se oblatna osusi,potom servirajte vasim dragim osobama i uzivajte u njihovom odusevljenju.
PS.da,da,dobro vidite,na slici se jasno vidi da je stavljena presecena banana,al to vam bas ne savetujem ukoliko volite banane. Puno bolji i puniji ukus daje cela banana :)







Нема коментара:

Постави коментар