Mom muzicu bese rodjendan i sta ce zence,nego tortu :). Za naj boljeg muza na svetu ZERBO TORTA
ZERBO TORTA
KORA: 4 belanaca
4 kasika secera
4 kasike mlevenih orasa 4x ovakvu koru peci
2 kasike brasna
PRELIV ZA KORE PRVI: 350gr. secera
50gr. margarina
PRELIV ZA KORE DVA: 200gr. cokolade
50gr. margarina
FIL: 16 zumanaca
16 kas. secera
200gr. cokolade
250gr. margarina
200gr. slaga+400ml mleka
Odvojiti belanca od zumanaca i belanca mutiti u cvrst sneg dodajuci kasiku po kasiku secera. Kada je sneg dovoljno cvrst,dodati oras,brasno i keks ,lagano varjacom izmesati,izliti u pleh i peci u zagrejanoj rerni dok ne porumeni. Ovako ispeci 4 kore.
Kada se kore ispeku i ohlade preliju se sa secerom koji je istopljen na tihoj vatri ,i kad se istopio,skine se sa ringle i doda se margarin, Istopiti margarin i preliti preko kora.
Kada se taj secer na korama stegne,preliti sa otopljenom cokoladom i margarinom.
Zumanca izmutiti sa secerom i staviti na paru da se kuvaju,uz neprestalno mesanje. Kada su kuvana,dodati cokoladu,Cokolada ce se istopiti,i kada se fil ohladi,do mlakog umutiti margarin.
Filovati tortu i ukrasiti slagom po zelji.
Torta je super,jaka je,za ljubitelje cokolade bice savrsena
ZERBO TORTA
KORA: 4 belanaca
4 kasika secera
4 kasike mlevenih orasa 4x ovakvu koru peci
2 kasike brasna
PRELIV ZA KORE PRVI: 350gr. secera
50gr. margarina
PRELIV ZA KORE DVA: 200gr. cokolade
50gr. margarina
FIL: 16 zumanaca
16 kas. secera
200gr. cokolade
250gr. margarina
200gr. slaga+400ml mleka
Odvojiti belanca od zumanaca i belanca mutiti u cvrst sneg dodajuci kasiku po kasiku secera. Kada je sneg dovoljno cvrst,dodati oras,brasno i keks ,lagano varjacom izmesati,izliti u pleh i peci u zagrejanoj rerni dok ne porumeni. Ovako ispeci 4 kore.
Kada se kore ispeku i ohlade preliju se sa secerom koji je istopljen na tihoj vatri ,i kad se istopio,skine se sa ringle i doda se margarin, Istopiti margarin i preliti preko kora.
Kada se taj secer na korama stegne,preliti sa otopljenom cokoladom i margarinom.
Zumanca izmutiti sa secerom i staviti na paru da se kuvaju,uz neprestalno mesanje. Kada su kuvana,dodati cokoladu,Cokolada ce se istopiti,i kada se fil ohladi,do mlakog umutiti margarin.
Filovati tortu i ukrasiti slagom po zelji.
Torta je super,jaka je,za ljubitelje cokolade bice savrsena


Нема коментара:
Постави коментар