четвртак, 8. јануар 2015.

Jos jedan Bozic zakucao je na nasa vrata,a mi ga sa ogromnim osmehom docekali...Obozavam Bozic,taj miris badnjaka koji najpre krasi trpezu za Badnje vece a potom pucka u peci na Bozic.,Oseca se neko blagostanje i mir u nasim srcima,toplina u dusi i neka nada pliva iznad nas da ce ova godina biti bolja,laksa i srecnija. Sarena trpeza krasi nas sto,zahvalni smo na hrani koju imamo a po tradiciji kod moje mame,pravi se baklava i Vojvodjanska cesnica.E pa nastavljamo tradiciju :)


                                           BAKLAVA


1/2kg kora za pitu
1/2kg mlevenih oraha
100 gr. suvog grozdja
150 gr. secera
SIRUP
1l vode
1/2kg secera
1 limun
  

Izmesati orase,suvo grozdje i secer,potom uzimati koru po koru,malo preliti sa uljem i posuti smesom od oraha.  Zatim pazljivo umotati u rolnu kao rolat i staviti u pleh. Ponavljati dok se neutrose kore. Peci oko desetak minuta dok nedobije lepu zlatnozutu boju. 
Sirup: vodu sa secerom staviti na sporet da prokuva,potom iseckati limun na kolutove i ubacitiu  u tu slatku vrucu vodu.
Kada se ohladi i baklava i sirup preliti baklavu i ostaviti preko noci da upije sirup ,omeksa i postane socna :)

Нема коментара:

Постави коментар